Hoppa till sidans innehåll

Miljö


 

Miljöpolicy- för Njurunda Motorklubb

Antagen av Njurunda MK: s årsmöte 2005 reviderad senast vid årsmötet 2013

All vår verksamhet ska präglas av starkt miljötänkande. Med hänsyn till miljöeffekterna både på lång och kort sikt, ska vi verka för en god miljö, ur sunda och ekonomiska aspekter. Aktivt delta i systematiska miljöarbetet med egen kontroll och biologisk mångfald.

Vi ska anpassa oss till samhällets krav, där myndigheternas krav är lägsta nivå, för den miljöanpassning vi ska bedriva för vår anläggning.

Miljöhänsyn skall tas i varje beslut på alla nivåer inom klubben. Vi ska arbeta förebyggande genom hushållning av råvaror och energi samt mot minskandet av miljöstörande utsläpp. För en verksamhet med mindre miljöpåverkan. Hänsyn ska tas till natur och kulturvärden samt kretsloppets principer.

Genom att tydligt informera de som vistas på anläggningen om vår policy, ska vi arbeta för att påverka attityder och värderingar mot ett bättre miljötänkande och bestående beteendeförändringar. 

 

En öppen dialog ska föras med medlemmar, myndigheter och olika intressenter om verksamhetens miljöpåverkan.

Inom varje sektion inom klubben väljs ett miljöombud som ska biträda NMK’s styrelse i miljöarbetet. Arbetsbeskrivning ska finnas för samtliga ombud.

 

Sammankallande: Hans Tjärnlund
Motocross: Jonas Waljé
Enduro: Anders Sjöholm
Skoter: Gustav Zetterberg
Trial:  

 

Vi strävar efter att ständigt förbättra och utveckla vår verksamhet. Detta ska ske genom att dokumentera och utvärdera verksamheten, med återkommande miljörevisioner, samt att följa aktuell handlingsplan.

Styrelsen/ Njurunda MK

Uppdaterad: 02 MAR 2016 13:34 Skribent: Marie Westerlund

 Mylaps practice time

 

 

Postadress:
Njurunda MK - Motorcykel och Snöskoter
C/O Marie Westerlund, Vännavägen 7
86191 Timrå

Kontakt:
Tel: 060562255
E-post: lars.ake.westerlund@...

Se all info